Kako god ga zvali, ovo jelo se jako brzo sprema.
Klasičan sataraš je jelo koje se uglavnom pravi od paprike, paradajza i crnog luka. Neki mu dodaju i jaje, beli luk i začine. Recepti se razlikuju od regije u kojoj živite, pošto svaki kraj ima neke svoje običaje odnosno ukuse koje više voli.
U različitim delovima Srbije nazivi za ovo jelo su drugačiji, mada većina tvrdi da su to sasvim dva različita jela i da se u bećarac ubacuje meso, a u satarš ne. Najčešće je u pitanju sitno iseckano svinjsko meso, međutim ima slučajeva da ga neko sprema i sa piletinom.
Kako god ga zvali, ovo jelo se jako brzo sprema.
Najpre sipajte ulje u tiganj da se zagreje. Za to vreme iseckajte crni luk, pa ga dinstajte da malo omekša.
Papriku secite na trake i dodajte je u tiganj da se dinsta zajedno sa lukom oko desetak minuta.
Za to vreme, paradajz stavite u kipuću vodu, pa ga prohladite i skinite mu ljusku. Isecite ga na kriške i dodajte u tiganj.
Sve promešajte, pa dinstajte poklopljeno na umerenoj vatri nekih 20 minuta.
Nakon toga dodajte beli luk i začine, pa sve promešajte. Nemojte poklapati kako bi tečnost malo isparila, dok se još ne ukrčka. Jaja umutite i sipajte u tiganj. Ponovo malo promešajte da se sve sjedini, pa isključite ringlu.
Služite ga sa hlebom, a odlično se slaže i uz sir.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.