Hrskave šnicle spolja, a iznutra veoma mekane
Foto: Bakina kuhinjaBečke šnicle su jedno od omiljenih jela svih, a mi vam predstavljamo recept baka Jelene Petrović sa kojim nema greške.
Šnicle poslužite uz limun, sveže salate, pire krompir ili pomfrit, po želji. Ako šniclu previše pržite, meso može postati suvo i tvrdo. Optimalno vreme prženja je oko 3-4 minuta sa svake strane, sve dok ne postane zlatno i hrskavo.
Šnicle iseći na tanko, pa izlupati između folije. Svaku posoliti i posuti granulama belog luka, po želji i mlevenim biberom.
Uvaljati u brašno i umućena jaja sa mlekom, pa u prezle. Pržiti u dubokom ulju poklopljene, pa kad porumene okrenuti i više ne poklapati.
Vaditi kad su rumene na papirni ubrus. Servirati tople.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







