Begova čorba po originalnom - bosanskom receptu: Rapsodija ukusa

Obožavaćete je

01.02.2024. 13:44
  • Podeli:
Detoks čorba-63eb2b5fd6b78.webp Foto: Pixabay

Zdravo i mirisno jelo "na kašiku" nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Potrebno je:

  • 400 g pilećeg mesa
  • 200 g mešavine celera, paškanata i šargarepe
  • 50 g putera
  • 20 sušene bamije
  • 1 žumance
  • 50 g kajmaka
  • 1/2 limuna
  • 1 lovorov list
  • peršun po ukusu
  • so i biber po ukusu
Foto: Pixabay

Priprema:

Meso dobro operite, pa ga stavite u lonac, prelijte vodom, posolite i kuvajte. Dok se meso kuva, očistite šargarepu, paškanat i celer i sitno iseckajte. Kuvano meso odvojite od kostiju i isecite na kockice. Puter zagrejte pa dodajte brašno, propržite i zalijte supom od pilećeg mesa, i pustite da se krčka 15 minuta. Zatim dodajte iseckano povrće i meso, i kuvajte. 

Zasebno, skuvajte sušenu bamiju u vodi sa malo limunovog soka, ocedite, properite i dodajte čorbi. Nastavite da kuvate. Zasebno, u posudi, umutite žumance s kajmakom pa dodajte čorbi, kao i limunov sok i malo putera. Posolite, pobiberite, dodajte lovorov list i sitno seckan peršun i nastavite da kuvate još 5 minuta. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()