Odlična zamena vam mogu biti i obični šampinjoni, ali znajte da bukovače ovom jelu daju poseban šmek
Bukovača je jestiva gljiva. Uzgaja se širom sveta, pa i u Srbiji. Gajene vrste su svakako popularne i po upotrebi su odmah iza šampinjona.
Lako se mogu pronaći čak i u manjim domaćim trgovinama.
U poslednje vreme doživele su veliku popularnost, te iz tog razloga recepata sa bokovačom je sve više.
Za današnji ručak nudimo vam paprikaš od bokovača, a evo i šta vam treba od namirnica:
Izdinstajte crni luk i šargarepu sečenu na kolutove, dodajte papriku sečenu na kockice i dinstajte 10-ak minuta. Vodu postepeno nalivajte po potrebi.
Kad je na pola gotovo, dodajte bukovače sečene na tračice i dinstajte još, takođe nalivajući vodu, ako je potrebno.
Začinite po ukusu solju i biberom.
Na kraju dolijte pola litra sosa od paradajza i kašičicu origana. Kuvajte još par minuta i sklonite s vatre.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.