Potrebno je malo vremena za pripremu, a rezultat je izvanredan
Recept za vafle je prava stvar ako biste da u isti mah napravite i doručak i večeru jer namaz može da bude slan ili sladak po vašoj želji.
Suvi sastojci:
Mokri sastojci:
Uključite vafl aparat i pustite da se zagreje prema uputstvu proizvođača. Sjedinite suve sastojke – u velikoj činiji prosejte brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Dobro izmešajte.
Pripremite mokre sastojke – u drugoj činiji umutite jaja, dodajte mleko, otopljeni maslac i vanilin šećer i dobro izmešajte.
Pomešajte sve sastojke – napravite udubljenje u suvim sastojcima i polako dodajte mokre sastojke, mešajući dok se sve ne sjedini. Ne mešajte previše jer treba da ostane malo grudvica, a prekomerno mešanje može učiniti vafle žilavim, piše Zadovoljna.rs.
Lagano premažite ploče vafl aparata sa malo ulja. Sipajte malo testa na zagrejanu ploču. Količina testa zavisi od veličine aparata, ali obično je dovoljno 1/2 do 2/3 šolje.
Zatvorite aparat i pecite prema uputstvu, obično 3-5 minuta, dok vafli ne postanu zlatnosmeđi i hrskavi.
Izvadite vafle iz aparata i servirajte odmah. Možete ih posuti šećerom u prahu, preliti medom, dodati sveže voće, šlag, čokoladne komadiće ili bilo koji slani dodatak i premaz po vašem izboru.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.