Bolje od sarme: Kiseli kupus sa mlevenim mesom i suvim rebrima

Ručak po receptu naših baka

28.10.2024. 09:34
  • Podeli:
kuvani kupus, bakina kuhinja 1-671f4c5b5466f.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakie kuhinje vam donosimo recept za kiseo kupus sa mlevenim mesom i suvim rebrima.

Potrebno je:

  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 350 gr mlevenog mesa
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • suvi začin
  • mleven biber
  • slatka mlevena paprika
  • ulje ili mast
  • 300 gr suvih rebara

Priprema:

Ispržiti seckan luk, pa dodati mleveno meso, suvi začin i malo ga ispržiti. Dodati mlevenu papriku, biber može i tucana paprika.

Kupus iseći na kocke, pa pola staviti na dno šerpe. Istresti sve iz tiganja meso i ulje ostaviti. 

Odozgo poređati drugi deo kupusa i ušuškati rebarca. Odozgo staviti mast od mlevenog mesa. Može se dodati kašika masti ili malo još ulja, ako volite masnije. 

Sipati vodu da ogrezne i poklopiti da krča 2 sata ili sat vremena u ekspres loncu. Uz to napravite finu projaru.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()