Veoma je ukusan i vredi ga uvrstiti na listu onoga što pravite u okviru zimnice.
Neodoljiva zimnica, pinđur sa plavim patlidžanom, je jedna varijanta ajvara, posebnog i neodoljivog ukusa.
Za razliku od ajvara, koji je malo uprženiji, pinđur sa plavim patlidžanom se lakše pravi. Veoma je ukusan i vredi ga uvrstiti na listu onoga što pravite u okviru zimnice.
Na mašini za meso ili u blenderu samleti paradajz, papriku, patlidžan (koji ste prehodno očistili) i beli luk.
Sve staviti u jednu veliku šerpu na srednju vatru.
Kuvati 2 sata, a posle 2 sata stvaiti so i šećer.
Kada provri, povremeno promešajte. Ako se zgušnjava, promešajte češće.
Posle stavljanja soli i šećera stavite konzervans i peršunov list.
Zatim kuvajte još 1 sat.
Zagrejte tegle u rerni na 100 stepeni 15 minuta, pa sipajte u njih vruć pinđur.
Ako ne stavljate konzervans, vratite napunjene tegle u rernu na sat vremena. Zatim iskljulite rernu i ostavite tegle još pola sata da odstoje.
Kada ih izvadite i zatvorite, uvijte ih u krpu ili peškir i ostavite da se ohlade.
Pinđur čuvajte na suvom i tamnom mestu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.