Mnogima je omiljena
Poslastica koja če svima uspeti, sočnog fila i skupog ukusa.
Za koru:
Za fil:
Za ukrašavanje:
Priprema kore:
Sjedinite brašno, orahe, šećer i žumanca. Belanca zasebno umutite u čvrst šne pa dodajte prethodnoj smesi. Varjačom lagano sjedinite. Smesu preručite u kalup obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni, sve dok ne porumeni. Ostavite koru u plehu da se prohladi. Otopite čokoladu sa malo mleka pa prelijte preko prohlađene kore.
Priprema fila:
Umutite puter sa šećerom pa dodajte krem od lešnika, bademe, orahe i sok od pomorandže. Izmešajte sve sastojke. Ravnomerno rasporedite preko kore. Poravnajte i ostavite u frižideru, dok se ne stegne. Otopite čokoladu sa malo ulja pa prelijte preko torte. Umutite šlag prema uputstvu pa premažite bočne strane torte.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.