Poslastica iz bakine kuhinje
Iz bakine kuhinje vam donosimo božićni kolač koji možete služiti nakon svečanog ručka.
Razmutiti kvasac u malo vode, pa dodasti šećer.
Kad nadođe sipati u činiju, dodati jaje, mleko, ulje, seckan maslac, koricu limuna, muskatni oračić, brašno, so, a zatim suvo voće sečeno na kockice.
Zamesiti testo pa ga pokriti da odmori 30 minuta. Istresti na sto, posuti malo brašnom, malo ga razvući, pa uviti u rolnicu i staviti u pleh. Odmoriti 20 minuta, premazati žumancetom i peći 45 minuta na 200 stepeni.
Posuti šećerom u prahu, ohlađen seći i služiti posle ručka.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.