Božićni podvarak sa suvim rebrima: Specijalitet dostojan svake domaćinske trpeze

Po bakinom receptu je fenomenalan

07.01.2025. 11:05
  • Podeli:
podvarak bakina kuhinja-677cf521bdb09.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo božićni podvarak sa mlevenim mesom i suvim rebrima.

Potrebno je:

  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 1 veći praziluk
  • ulje
  • glavica belog luka
  • 300 gr suvih rebara
  • 400 gr mlevenog mesa
  • mlevena paprika

Priprema:

Na ulju propržiti sečen praziluk, dodati mlevenu papriku, pa ubaciti kupus na rezance. Sve dobro izdinstati. 

Ubaciti malo začina, izjednačiti i sipati u zemljani sud, izravnati i poređati suva rebra, lovorov list i zapeći u rerni oko sat vremena.

Uz podvarak obavezno ide vruća proja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()