Hrskav spolja, mekan iznutra
Ovaj recept je pravi pogodak za sve koji vole domaći hleb, a nemaju puno vremena za mešenje.
Jednostavan je, brz, a rezultat je apsolutno savršen – hrskav i predivno rascvetan.
U činiju staviti brašno, dodati so i kvasac koji ste potopili u malo vode 50 ml. Izmutiti kvasac sa 1 kašičicom šećera. Kad se kvasac istopi sipati u činiju sa brašnom. Dodati ostatak vode koja mora da bude toplo bar 50 stepeni. Sa varjačom samo izmešati da voda pokupi brašno i pokriti folijom 40 minuta da odstoji.
Na sto posuti brašna pa istresti testo koje je retko, pa polako poklapati testo sa jedne i dtruge strane.
Zatim rukama malo pritisnuti i formirati manji pravougaonik. Poklopiti jednu stranu do pola pa drugu stranu poklopiti preko njega. Opet razvući i pritiskati rukama pa opet preklopiti na isti način. Tako 5-6 puta. Formirati loptu pa polopiti krpom da stoji 15 minuta. Za to vreme veću šerpu ili pekač sa poklopcem staviti u rernu na 240 stepeni da se greje.
Hleb je malo porastao pa izvaditi, šerpu otklopiti polako jer je vrelo i staviti loptu od testa u šerpu. Oštrim nožem napraviti krst na strdini raseći testo i poklopiti i peći 30 minuta. Otklopiti i peći na 210 stepeni C, još 15-20 minuta. Tako hrskav i rascvetan.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.