Uživajte u fantastičnom ukusu.
Laka i jednostavana priprema zapečene testenine sa mesom i sirom. Duh Italije može se naći na vašoj trpezi uz vrlo malo truda, a nisu ni potrebne naročite kulinarske veštine.
- 300 gr testenine po izboru
- 300 gr mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- soli i bibera, malo ulja
- 200 gr sira
- 2 kašike kisele pavlake
- 2 jaja
- 100 ml mleka
- 3 kašike rendanog kačkavalja
Luk iseckati, pa ga propržiti na ulju, dodati mleveno meso i dinstati 15 min. Dodati soli i bibera.
Testeninu obariti, pa iscediti. Dodati ml. meso. U činiju razbiti jaja, dodati sir, mleko pavlaku i kačkavalj. Pleh podmazati uljem, pa sipati testeninu sa mesom. Odozgo izliti jaja i protresti terpsiju da padne između testenine pavlake.
Odozgo možete dodati još malo rendanog kačkavalja.. Peći oko 45 min. da ispari tečnost i lepo se zapeče. Uživajte u fantastičnom ukusu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.