Brza posna bajadera: Gotova za 20 minuta - topi se u ustima

Ni malo ne zaostaje za originalom, slatka i neodoljiva

29.03.2024. 19:30
  • Podeli:
Bajadere shutterstock-649c436a68d7c.webp Foto: Shutterstock

Donosimo vam brzi recept za jedan od najpopularnijih sitnih kolača na ovim prostorima.

Potrebno je

  • 300 g posnog mlevenog keksa
  • 200 g mlevenih oraha
  • 250 g šećera
  • 200 g margarina
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 10 kašika vode
  • 150 g čokolade za kuvanje

Za glazuru:

  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike vode
  • 3 kašike ulja
  • malo margarina

Priprema:

U jednoj šerpici zagrejte šećere sa vodom, pa sačekajte da proključa. Skinite sa ringle, dodajte margarin i mešajte, dok se sve ne otopi. Dodajte posni mleveni keks i mlevene orahe pa dobro sjedinite. Smesu podelite na 2 dela. Prvom delu dodajte otopljenu čokoladu. U pleh obložen papirom za pečenje izlijte braon smesu, izravnajte, pa preko izlijte žuti deo. Ostavite na hladnom da se stegne. Pomešajte čokoladu, šećer, ulje, vodu i margarin pa otopite na pari, da dobijete glazuru. Kolač prelijte čokoladnom glazurom i ostavite da se ohladi. Secite bajaderu na štanglice i ređajte na tacnu za posluživanje.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()