Brza večera: Probajte ovu jednostavnu zapečenu pastu, sprema se za tren oka

Jednostavan recept i lak za spremanje

29.08.2025. 18:13
  • Podeli:
zapečena pasta testenina shutterstock-68b1d14f60618.webp Foto: Shutterstock

Obožavamo jela koja traže samo nekoliko jednostavnih sastojaka i nude bogat ukus bez previše komplikacija. Upravo zato zapečena testenina zauzima posebno mesto na porodičnom stolu: podseća na omiljene italijanske specijalitete, ali bez kuvanja sosova satima.

Sastojci:

900 g mjevenog mesa

1 veliki luk, naseckan

2 čena belog luka, sitno naseckana

1 tegla (oko 680 g) sosa od paradajza

1 konzerva (oko 410 g) seckanog paradajza s tečnošću

1 konzerva (oko 115 g) stabljika i komadića pečuraka, oceđena

1 kašičica mešavine italijanskih začina (npr. origano, bosiljak i malo majčine dušice)

300 g suve testenine srednje veličine

3 sveža paradajza šljive, narezana

75 g narendanog polutvrdog sira

75 g narendane mocarele

Priprema:

U velikoj tiganju dinstajte mleveno meso i luk na srednje jakoj vatri dok meso više ne bude ružičasto. Dodajte beli luk i pržite još jedan minut. Ocedite višak masnoće. Umešajte sos od paradajza, seckani paradajz, pečurke i začine. Pustite da provri. Smanjite vatru i kuvajte otklopljeno 20 minuta.

Za to vreme zagriete rernu na 175 °C. Skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju, pa je ocedite. Dodajte je smesi s mesom i začinima i lagano umešajte seckani paradajz.

Smesu prebacite u nepodmazan pleh veličine otprilike 33 x 23 cm. Pospite narendanim sirom i mocarelom. Pecite 25–30 minuta, ili dok jelo ne postane vruće i počne da krčka.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()