Brze kiflice bez kvasca: Savršen doručak za celu porodicu

Kada zatreba nešto brzo, ukusno i mekano, ove kiflice bez kvasca su pravi izbor

02.06.2025. 07:30
  • Podeli:
shutterstock_2337010677 kiflice-683c6fa21e4d1.webp Foto: Shutterstock

Idealne su za doručak, užinu ili laganu večeru, a mogu se puniti po želji – slanim ili slatkim dodacima, piše Danas.hr.

Ove kiflice su najlepše dok su još tople, ali ostaju mekane i kasnije, pa su odlične i za poneti.

Sastojci:

  • 300 g brašna (meko T-400 ili kombinacija mekog i oštrog)
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 150 ml jogurta ili kisele pavlake
  • 100 ml ulja
  • 1 jaje

Po želji za punjenje: sir, šunka, kačkavalj, ajvar, eurokrem…

Za premaz: 1 jaje, susam ili kim (opciono)

Priprema:

Rerna se zagreje na 180stepeni Celzijusa.

U većoj posudi pomešaju se brašno, prašak za pecivo i so.

Dodaju se jogurt, ulje i jaje, pa se sve dobro izmeša i umesi dok se ne dobije glatko, meko testo. Po potrebi se doda još malo brašna.

Testo se podeli na dve ili tri loptice, svaka se razvije u krug i iseče na trougliće.

Na širi deo svakog trouglića stavlja se željeno punjenje, pa se kiflice urolaju ka vrhu.

Poređaju se na pleh obložen papirom za pečenje, premažu umućenim jajetom i po želji pospu susamom ili kimom.

Kiflice se peku u prethodno zagrejanoj rerni 20 do 25 minuta, dok ne porumene.

Prijatno!

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()