Kada zatreba nešto brzo, ukusno i mekano, ove kiflice bez kvasca su pravi izbor
Idealne su za doručak, užinu ili laganu večeru, a mogu se puniti po želji – slanim ili slatkim dodacima, piše Danas.hr.
Ove kiflice su najlepše dok su još tople, ali ostaju mekane i kasnije, pa su odlične i za poneti.
Po želji za punjenje: sir, šunka, kačkavalj, ajvar, eurokrem…
Za premaz: 1 jaje, susam ili kim (opciono)
Rerna se zagreje na 180stepeni Celzijusa.
U većoj posudi pomešaju se brašno, prašak za pecivo i so.
Dodaju se jogurt, ulje i jaje, pa se sve dobro izmeša i umesi dok se ne dobije glatko, meko testo. Po potrebi se doda još malo brašna.
Testo se podeli na dve ili tri loptice, svaka se razvije u krug i iseče na trougliće.
Na širi deo svakog trouglića stavlja se željeno punjenje, pa se kiflice urolaju ka vrhu.
Poređaju se na pleh obložen papirom za pečenje, premažu umućenim jajetom i po želji pospu susamom ili kimom.
Kiflice se peku u prethodno zagrejanoj rerni 20 do 25 minuta, dok ne porumene.
Prijatno!
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.