Brzi kajgana mafini: Gotovi za manje od pola sata, a slaninica im daje posebnu draž

Brzi kajgana mafini sjajno su rešenje za doručak.

08.06.2023. 07:46
  • Podeli:
jaja, kajgana, mafini, slani mafin, doručak, hrana pixabay-64816b2aa21ea.webp Foto: Pixabay

Jaja i pržena slanina su čest izbor za doručak, a sada možete da ih pripremite na malo drugačiji način. 

Mafini su svima omiljeni bilo da su slatki ili slani, a ovi od kajgane idealnu su za doručak ili da ih ponesete na posao kao užinu. 

Brzo i lako se prave, a možete da se igrate ukusima i dodajete sastojke po želji.

Sastojci

  • 6 jaja
  • 50 ml mleka
  • 100 g kačkavalja
  • 100 g slanine
  • prstohvat soli

 

Priprema

Slaninu isecite na kockice, pa je kratko propržite na malo ulja da dobije rumenu boju. Jaja ulupajte viljuškom, dodajte so, mleko, narendani kačkavalj i prženu slaninicu, pa sve lepo promešajte. 

Uključite rernu da se zagreva na 180 stepeni. Kalup za mafine premažite sa malo putera, pa u svaki ravnomerno rasporedite smesu. Pecite oko 15 minuta dok ne poprime zlatnu boju. 

Kada su gotovi ostavite da se malo prohlade u kalupu, pa ih lagano izvadite i služite uz šolju jogurta ili kiselo mleko.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()