Brzi kolač s jabukama i jednim jajetom je hit: Mikser i rerna vam neće trebati

Za pripremu ovog kolača od jabuka potrebno vam je minimalno sastojaka

30.10.2023. 14:25
  • Podeli:
shutterstock_2001139394 kolač sa jabukama-653f9a3ceed66.webp Foto: Shutterstock

Znate onaj trenutak kada u kuhinji i frižideru nemate previše namirnica, a baš vam se prijelo nešto slatko? Spas za brzinski desert krije se u ovom receptu za kolač od jabuka, za koji sigurno imate sve što je potrebno - jedno jaje, dve jabuke i minimum dodatnih sastojaka.

Poslednjih nedelja je ovaj recept hit na internetu, a jedan od razloga je i taj što nije potrebno da koristite mikser niti uključujete rernu. Dakle, može li jednostavnije?

Postoji puno objava ovog recepta na Jutjubu i društvenim mrežama, a ovaj pred vama dolazi s kanala Arab Sweets koji ima čak 29 miliona pregleda.

Sastojci za preliv:

  • 2 velike jabuke
  • 30 g maslaca
  • 30 g šećera
  • cimet po želji

Sastojci za testo:

  • 1 jaje
  • 30 g šećera
  • 8 g vanilinog šećera
  • 30 ml ulja
  • 150 g jogurta
  • 140 g glatkog brašna
  • 8 g praška za pecivo

 

Foto: Pixabay

Priprema:

  1. Jabuke prvo oljuštite, operite, prepolovite i odstranite košpice, a potom ih isecite na kriške.
  2. Jaje umutite sa šećerom i vanilin-šećerom. Dodajte ulje i dobro promešajte, a nakon ulja i jogurt. Na kraju umešajte brašno pomešano s praškom za pecivo. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
  3. U tiganju rastopite maslac, dodajte šećer, a zatim promešajte. U tiganj zatim stavite jabuke i kuvajte ih na laganoj vatri 10-ak minuta. Po želji ubacite cimet i promešajte. Prelijte jabuke pripremljenom smesom, lagano je poravnajte špatulom kako biste jabuke u potpunosti ptekrili. Stavite poklopac na tiganj i pecite kolač 10 minuta.
  4. Čačkalicom proverite da li je unutrašnjost kolača suva. Ako se smesa ne lepi za čačkalicu, okrenite kolač na drugu stranu kako bi se i ona zapekla. Najlakše ćete to učiniti tako što ćete tanjirom veličine tiganja prekriti kolač, zatim ga okrenuti zajedno s tiganjem i ispustiti ga na tanjir. Zatim ga s tanjira opet prebacite u tiganj, poklopite tiganj i pustite da se kolač peče još pet minuta, piše Zadovoljna.hr.
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()