Brzi letnji obrok: Lazanje iz tiganja gotove za manje od pola sata

Mnogo se brže spremaju, a ukusne su kao i one 'prave' iz rerne

23.07.2023. 21:06
  • Podeli:
Lazanje (1)-64071a7ed8e61.webp Foto: Pixabay

Italijanska kuhinja je veoma popularna u celom svetu, a jelo koje domaćice s naših prostora rado spremaju su svakako lazanje.

Ukoliko ste u potrazi za novim načinom spremanja lazanja, na pravom ste mestu. Donosimo vam recept za pripremu lazanja – iz tiganja.

Sastojci:

  • 2 kašike ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 400 grama mlevenog mesa
  • 300 grama kora za lazanje
  • 600 mililitara soka od paradajza
  • 200 mililitara vode
  • 200 mililitara pelata
  • 150 grama mocarele
  • 150 grama kačkavalja
  • so
  • biber

Priprema:

Sitno seckan crni luk dinstajte na ulju dok ne postane staklast.

Kada omekša, dodajte usitnjen beli luk, meso, so i biber, pa pržite nekoliko minuta dok meso ne bude gotovo.

Dodajte vodu, sok od paradajza i ostavite da se krčka desetak minuta.

Preko mesa poređajte listove za lazanje, pa prelijte pelatom.

Poklopite tiganj i ostavite na vatri dvadesetak minuta dok se testenina ne skuva.

Kada se sve ukrčkalo, pospite izrendanim kačkavaljem.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()