Kaša od bundeve je zdrava, lako se i brzo priprema, baš iz tih razloga to je idealan izbor za doručak
Najtraženije jelo sa bundevom jeste kaša sa ovom odličnom namirnicom.
Bundeva nije samo slatka i aromatična, već je i vrlo zdrava.
Štaviše, ova korist ne nestaje u procesu kuvanja ili pečenja, već se povećava.
Ovo slatko povrće se dodaje i pirinčanoj kaši, prosu, pa čak i heljdi.
U krajnjem slučaju, mi bismo preporučili da ne napravite slatku kašu, već da joj dodate ljuti sos, sir, neke začine, možete-prženi luk.
Biće zanimljivo.
Proso isprati u velikoj količini vode. Zatim prokuvati proso u šerpi sa vodom, dodati so i šećer.
Zatim pripremiti sos od bundeve: oguliti bundevu i semenke, tanko iseci, dodati puter i pasirati.
U pasiranu bundevu sipati prokuvano mleko i izsitniti smesu u blenderu dok ne postane glatka.
Bundevu izseci na kockice, a u zagrejani tiganj staviti kockice bundeve, puter, šećer i dinstati dok se ne skuvaju. Ohladiti.
U duboku činiju staviti kašu, dodati sos od bundeve, kockice bundeve i kockicu putera.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.