Bundevara iz bakine kuhinje: Tradicionalni recept za najslasniju pitu

Sezonski kolač kog su se mnogi uželeli

10.12.2023. 08:14
  • Podeli:
pita bundevara bakina kuhinja-657563d2a345a.webp Foto: Bakina kuhinja

Danas vam iz bakine kuhinje donosimo tradicionalni recept za savršenu bundevaru.

Potrebno je:

  • 800 gr bundeve
  • 9 tankih gotovih kora
  • 3 jaja 
  • 100 gr šećera
  • šecer za bundevu po želji
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml ulja
  • 100 gr griza
  • 1/2 praška za pecivo
  • 100 gr suvog grožđa
  • malo ruma
  • malo cimeta
  • vanilin šećer
Foto> Bakina kuhinja

Priprema:

Bundevu izrendati i pošećeriti po želji, dodati i malo cimeta i sve izmešati. 

Umutiti jaja sa šećerom, dodati griz i prašak za pecivo, jogurt, ulje, i sve dobro izjednačiti. 

Koru raširiti na sto premazati uljem, pa pokriti drugom korom i premazati sa 2-3 kašike nadeva od jaja i razbacati rendanom bundevom i malo suvim grožđem.

Prekriti još jednom korom i premazati nadevom od jaja dodati bundevu i suvo groždje razbacati... Saviti ivice i uviti u rolat. Ređati u podmazan pleh. Još dve rolnice isto tako.

Ostatkom fila premazati sve kore i peći na 200 stepeni C oko 40-50 minuta. Seći prohlađenu, a odozgo posuti prah šećerom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()