Sezonski kolač kog su se mnogi uželeli
Danas vam iz bakine kuhinje donosimo tradicionalni recept za savršenu bundevaru.
Bundevu izrendati i pošećeriti po želji, dodati i malo cimeta i sve izmešati.
Umutiti jaja sa šećerom, dodati griz i prašak za pecivo, jogurt, ulje, i sve dobro izjednačiti.
Koru raširiti na sto premazati uljem, pa pokriti drugom korom i premazati sa 2-3 kašike nadeva od jaja i razbacati rendanom bundevom i malo suvim grožđem.
Prekriti još jednom korom i premazati nadevom od jaja dodati bundevu i suvo groždje razbacati... Saviti ivice i uviti u rolat. Ređati u podmazan pleh. Još dve rolnice isto tako.
Ostatkom fila premazati sve kore i peći na 200 stepeni C oko 40-50 minuta. Seći prohlađenu, a odozgo posuti prah šećerom.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.