Još jedan koristan trik u domaćinstvu za koji možda niste znali
Na internetu možemo pronaći more saveta koji će nam olakšati kuvanje i skratiti boravak u kuhinji, a među njima je puno onih koji su našim bakama i majkama bili "normalni", a kasnije se izgubili. Ovaj koji donosimo je jedan od takvih, a pokazaće vam kako da na najlakši način procedite testeninu nakon kuvanja.
Obično stavljamo cedilo u sudoperu, pa potom u njega malo po malo izlivamo sadržaj lonca u kojem smo kuvali špagete, na primer. Ili krompir ili povrće ili bilo šta drugo. Oni drugi stavljaju i poklopac na šerpu, pa ga malo podignu kako bi iscedili vodu.
Međutim, to nisu jedini načini za ceđenje, a nikako nisu ni najjednostavniji.
Oni dovitljiviji koristiće cedilo kao poklopac za šerpu, koju će zatim nagnuti kako bi izlili vodu, a testenina će ostati u šerpi.
I dok će nekome ovo biti dobro znani trik, drugima će biti pravo otkrovenje, pa svakako ne budite lenji da isprobate ovu tehniku sledeći put kada budete kuvali špagete, odnosno testeninu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.