Možda zvuči skromno, ali u ovom slučaju je jelo puno energije, ukusa i blagotvornih sastojaka
Foto: ProfimediaOvsena kaša je klasik koji nikada ne izlazi iz mode, ali uz par dodataka postaje doručak iz snova, koji ne samo da je mirisan i ukusan, nego je i izrazito zdrav.
Zašto zdrav? Zato što se u ovom receptu kombinuju složeni ugljeni hidrati iz ovsenih pahuljica sa zdravim mastima iz oraha i vlaknima iz lana. Banana daje prirodnu slatkoću bez potrebe da dodajete šećer, dok cimet dodaje aromu i pomaže u regulaciji šećera u krvi.
Po želji:
U manjoj šerpi zagrejte biljno mleko (ili vodu) do ključanja.
Dodajte ovsene pahuljice, prstohvat soli i cimet. Kuvajte ih na laganoj vatri 5-7 minuta dok ne omekšaju i kaša ne zgusne.
Dok se kaša kuva, izgnječite bananu viljuškom.
Kada su pahuljice kuvane, sklonite ih sa ringle, dodajte izgnječenu bananu, mleveni lan i limunovu koru. Dobro promešajte.
Sipajte u činiju i pospite sa seckanim orasima.
Po želji možete da dodate i malo svežeg voća poput borovnica, jagoda ili krišku kivija.
Kada kažete ovsena kaša to možda zvuči skromno, ali u ovom izdanju je doručak pun energije, ukusa i blagotvornih sastojaka.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







