Čokoladna pita: Neodoljiva kombinacija testa i čokolade

Dezert za sva vremena

22.08.2024. 13:20
  • Podeli:
čokoladna torta, pixabay-65c799e42088c.webp Foto: Pixabay

Čokoladna pita punog ukusa oduševiće i one izbirljive.

Potrebno je:

Za testo:

  • 140 g putera
  • 140 g brašna
  • jedno žumance
  • dve kašike vode
  • malo soli
  • malo rendane limunove kore

 

Za fil:

  • 100 g čokolade
  • 100 g šećera
  • 3 žumanca
  • jedna kašika pekmeza od šipka ili kajsije
  • 50 grama mlevenih oraha
  • 4 belanaca

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte puter, brašno, žumance, vodu, so i rendanu limunovu koru. Pokrijte folijom i ostavite pola sata u frižideru. Belanca umutite u čvrst sneg. U zasebnu posudu stavite čokoladu, šećer, pekmez i mlevene orahe, pa lagano na vatri mešajte dok se ne otope. 

Dodajte žumanca, pa lagano umešajte i sneg od belanaca. Testo razvaljajte pa stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Nanesite fil preko pa opet testo. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pospite čokoladnu pitu šećerom u prahu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()