Čokoladna poslastica koja nestaje na prvi zalogaj: Po bakinom receptu je najukusnija

Svi će vam tražiti recept

10.04.2025. 09:28
  • Podeli:
kolač bakina kuhinja-67f771e316eba.webp Foto: Bakina kuhinja

Pripremite se za čokoladnu ekstazu. Danas vam donosim recept za poslasticu koja je toliko rastresita da nestaje čim je probate, a ukus... pa, ukus je prosto neopisivo dobar. Ova čokoladna čarolija se pravi brzo i jednostavno, sa sastojcima koje već imate kod kuće.

Potrebno je:

  • 1 čaša od 200 ml kisele vode
  • 1/2  čaše ulja
  • 1/2 čaše šećera
  • 50 gr suvog grožđa
  • 1 kašika kakaoa
  • 3 štangle istopljene čokolade
  • 1 kašika cimeta
  • 1 prašak za peciva ili kašika sode bikarbone
  • 280 gr brašna
  • 2 kašike griza
  • 1 kašika pekmeza po želji

Priprema:

U činiju sipati vodu, dodati sve nabrojane sastojke i sve lagano žicom izmešati. Pleh obložiti pek papirom i sipati.

Peći na 180 stepeni C, 50 minuta. Odozgo ide preliv čokolade posut sa kokosom.

Fenomenalan, tako divno miriše. Ukus neopisivo dobar.


 

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()