Jednostavno se sprema, a svi će vam tražiti parče više
Foto: Bakina kuhinjaPredstavljamo vam recept za fenomenalan kolač s grizom i čokoladom, koji će vas osvojiti svojim sočnim i mekanim ukusom. Ovaj kolač je prava poslastica, a priprema je iznenađujuće jednostavna. Kombinacija griza, čokolade i oraha stvara savršen sklad ukusa, a rezultat je desert koji se topi u ustima.

Još treba:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje, mlevene orahe, brašno sa praškom za pecivo, suvo grožđe i jogurt. Pleh premažite uljem, pa brašnom i sipajte pola testa. Peći 15 min na 200 stepeni C.
U šerpu sipati mleko, dodati vanilin šećer, pa kad provri dodati čokoladu. Kad se istopi dodati griz i orahe i dobro izjednačiti.
Na vruć šečen kolač sipati čokoladnu kremu i rasporediti, pa odozgo ostatak testa. Vratiti u rernu na 20 minuta da porumeni.
Ugrejati 200 ml mleka sa vanilom i preliti pečen kolač. Slaku pavlaku provreti i doodati čokoladi dobro izjednačiti pa preliti kolač.
Ostaviti da se dobro prohladi pa slušiti.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







