Ukusa koji priča priče, a greje dušu i telo
Donosimo vam recept za krem čorbu sa karfiolom, koja će vam zagrejati dušu i telo tokom februarskih zimskih dana.
Karfiol operite pa ga podelite na cvetove. U jednu šerpu sipajte maslinovo ulje pa dodajte puter i otopite. Zatim dodajte sitno seckan beli i crni luk i majčinu dušicu, pa dinstajte oko 5 minuta. Dodajte cvetove karfiola i pržite 10 minuta na tihoj vatri, pa umešajte pavlaku i vodu i kuvajte, sve dok ne omekša. Posolite, pouljite i pobiberite, pa usitnite u blenderu dok ne dobijete kremastu smesu. Prebacite u činiju pa dekorišite cvetovima karfiola. Na kraju, krem čorbu pospite peršunom.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.