Čorba od karfiola: Kremasta i lagana, a puna vitamina

Ukusa koji priča priče, a greje dušu i telo

25.02.2025. 17:49
  • Podeli:
shutterstock_ karfiol čorba-67bdfd91eac71.webp Foto: Shutterstock

Donosimo vam recept za krem čorbu sa karfiolom, koja će vam zagrejati dušu i telo tokom februarskih zimskih dana.

Potrebno je:

  • 60 g putera
  • 2 grančice majčine dušice
  • 100 g crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 5 dcl pavlake
  • 5 dcl vode
  • so
  • beli biber u prahu
Foto: Pixabay

Priprema:

Karfiol operite pa ga podelite na cvetove. U jednu šerpu sipajte maslinovo ulje pa dodajte puter i otopite. Zatim dodajte sitno seckan beli i crni luk i majčinu dušicu, pa dinstajte oko 5 minuta. Dodajte cvetove karfiola i pržite 10 minuta na tihoj vatri, pa umešajte pavlaku i vodu i kuvajte, sve dok ne omekša. Posolite, pouljite i pobiberite, pa usitnite u blenderu dok ne dobijete kremastu smesu. Prebacite u činiju pa dekorišite cvetovima karfiola. Na kraju, krem čorbu pospite peršunom. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()