Poslastica koju ćete obožavati
Foto: PixabayVoćna torta osvojiće i one koji ne vole maline, a savršena je za sve svečane prilike.
Kore:
Fil od sira:
Fil od malina:

Kore:
Zagrejte rernu na 175 stepeni. Namastite i obložite papirom za pečenje dva okrugla pleha za torte od 23 cm. U velikoj posudi prosejte zajedno brašno, šećer, prašak za pecivo, so i kakao prah.
U drugoj posudi umutite ulje, pavlaku, jaja, crvenu prehrambenu boju, vanilu i sirće. Postepeno dodajte suve sastojke mokrim sastojcima, mešajući dok se sve ne sjedini. U manjoj posudi pomešajte sodu bikarbonu sa sirćetom (biće pene) i odmah dodajte smesi za tortu, pažljivo mešajući. Podelite smesu ravnomerno između dva pripremljena pleha. Pecite 25-30 minuta ili dok čačkalica umetnuta u centar ne izađe čista. Ostavite da se kore hlade u plehu 10 minuta, a zatim ih izvadite iz pleha i potpuno ohladite na rešetki i presecite napola.
U velikoj posudi umutite krem sir i puter dok smesa ne postane glatka. Postepeno dodajte šećer u prahu i nastavite da mutite dok smesa ne postane glatka i kremasta. Umutite ekstrakt vanile. U maloj šerpi pomešajte maline, šećer, kukuruzni skrob i vodu. Kuvajte oko 5-7 minuta. Nafilujte svaku koru, a tortu ukrasite malinama.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







