Harmonija ukusa na tacni
Čupava čokoladna pita spoj je čokoladnog testa i kremaste sredine. Ovo je kolač koji možete poneti u goste ili napraviti za svoje ukućane, kako god uživaćete.
Za testo u činiji pomešajte brašno, šećer, kakao, vanilin šećer i prašak za pecivo. Dodajte umućeno jaje i na listiće narezan hladni maslac pa umesite glatko testo.
Zamotajte ga u prozirnu foliju i stavite u frižider na pola sata.
Dok se testo hladi napravite nadev: jaja i obe vrste šećera miksajte dok ne dobijete svetlu smesu. Zatim dodajte u tankom mlazu rastopljeni maslac, promiksajte na kratko, pa na kraju dodajte puding, semenke vanile i svežisir.
Sve dobro promešajte kako bi se sastojci sjedinili.
Kalup za torte prečnika 24-26 centimetara premažite maslacem i obložite papirom za pečenje. Ohlađeno testo podelite na jedan veći i jedan manji deo.
Manji deo zamotajte u prozirnu foliju i stavite u zamrzivač, a veći deo utisnite u kalup za torte formirajući dno i stranice jednake debljine.
Na pripremljeno testo sipajte nadev od sira preko koga ravnomerno naribajte manji deo testa.
Kolač pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni 60-65 minuta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.