Da li znate koja temperatura i koji režim rada rerne su idealni za pečenje pite?

Da biste postigli savršen ukus i teksturu

31.03.2024. 13:52
  • Podeli:
pita profimedia-6554af445cc2c.webp Foto: Profimedia

Danas mnogima omiljene, pite su se pravile još u antičkoj Grčkoj. Kasnije se ovo pecivo raširilo po celom svetu, pa sada ima mnogo verzija, što slanih, što slatkih.

A da ne spominjemo da svaka zemlja ima neki svoj način pravljenja, što testa, što nadeva za pite.

Pite su sjajne za sve prilike. Idealan su doručak kada se nedeljom porodica okupi za stolom, možete ih poslužiti gostima, a uklapaju se i u sve svečane prilike.

Ono što još volimo kod pita jeste to što one uspevaju svima, pogotovo kada se prave od gotovih kora i kupovnog lisnatog testa.

Ipak, za najbolji ukus i teksturu važna je i temperatura pečenja.

Kao i sva testa, pita se stavlja u unapred zagrejanu rernu, a evo na koliko stepeni treba da postavite dugme za temperaturu.

Pita se peče na 180°C ako koristite režim rada sa ventilatorom, ili na 200°C ako ne koristite ventilator. Obično se peče od 30 do 40 minuta i bilo bi poželjno da tokom pečenja nekoliko puta okrenete tepsiju kako bi se pita ravnomerno ispekla sa svih strana.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()