Provereno od strane iskusnih domaćica
Januar je uvek u znaku kiselog kupusa, a samim tim i sarme i podvarka. Sigurno ste do sada naučili da je podvarak najbolji kada je na masti (naravno, možete napraviti i posnu varijantu), ali postoje i tri neobična sastojka koja možete dodati da biste mu poboljšali ukus.
Ovo su tri neobična ali isprobana sastojka od strane iskusnih domaćica:
Jedna kašičica senfa može potpuno da promeni ukus podvarka. Uvek je bolje da dodate kvalitetniji senf, ali sa njim nemojte preterivati. Dovoljna je jedna kašičica.
Naravno, sve lepo promešajte i dodajte je na početku kuvanja.
Pre nego što podvarak ubacite u rernu sipajte 50 ml belog vina, a možete i 100 ml bujona. Ova dva sastojka daju podvarku poseban šmek, jer kiseli kupus lepo upija ova dva sastojka i onda jelo ima savršen ukus.
Ako ste ljubitelj pikantnije hrane onda obavezno pet minuta pred kraj pečenja podvarka dodajte tucanu papriku ili pola sitno sečene ljute papričice, piše Stvar ukusa.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.