Ovaj gulaš s junećim mesom, povrćem i začinima jednostavno morate probati – svaki zalogaj će vas očarati
Ako volite domaća jela koja griju dušu i čuvaju tradiciju, ovaj recept za gulaš će vas oduševiti.
Bogatog ukusa i savršene teksture, idealan je za hladnije dane kada poželite nešto što će vas potpuno zasititi i ugrijati. Ovaj gulaš s junećim mesom, povrćem i začinima jednostavno morate probati – svaki zalogaj će vas očarati!
Pripremite ga uz omiljene priloge i uživajte u ovom jednostavnom, a fantastičnom jelu koje će oduševiti celu porodicu.
Sastojci:
Priprema:
Luk i beli luk sitno iseckajte ili usitnite u seckalici. Popržite ih na malo ulja, povremeno podlijevajući vodom da ne zagore. Dodajte meso isečeno na kockice, posolite, pobiberite i pržite dok meso ne dobije zlatno-smeđu boju.
Umiješajte Vegetu, peršun i lovorov list. Promešajte nekoliko minuta. Dodajte pasiranu paradajz i vodu tako da tekućina bude prst-dva iznad mesa. Kuvajte 40 minuta do sat vremena, povremeno mešajući. Pred kraj kuvanja dodajte kašiku krušnih mrvica i kuvajte još 10-15 minuta kako bi se gulaš dodatno zgusnuo.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.