Najbolje su kada odstoje
Bake su govorile da vanilice moraju biti napravljene sa svinjskom mašću, jer će se samo tako topiti u ustima
Mast penasto umutite mikserom, dodate jaje, žumance, šećer i sok jednog limuna. Na kraju dodate brašno i umesite testo za vanilice. Pospite bra[no po površini, pa razvucite testo do željene debljine i okruglim kalupom vadite kolačiće i ređajte ih u podmazan pleh. Pecite ih na 180 stepeni dok ne dobiju prepoznatljivu boju. Dva kolačića spojite domaćim pekmezom od kajsija. Kolače poređajte na poslužavnik i pospite vanilin šećer ukombinaciji sa prah šećerom.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.