Sastojci sasvim obični, ali hleb neobičan
Namirnica koja je sastavni deo svake trpeze jeste hleb i to u raznoraznim oblicima i od različitog tipa brašna. Ipak, svi smo nekad jeli onaj vrući, beli, domaći hleb pravo iz rerne. Uglavnom su bake pravile ovaj "seljački hleb", a svi koji su ga probali znaju da ovaj hleb nije kao svi drugi, veoma je specifičnog ukusa, iako su sastojci sasvim obični. Miriše drugačije, ukus mu je drugačiji.
Iako se domaći hleb obično pravi od pet osnovnih namirnica, svaka domaćica ima neke svoje "cake" koje ga čine drugačijim, bilo da je reč o različitim merama, vremenu koje je potrebno da testo "odmori" ili načinu na koji se premesi.
Ranije su se recepti prenosili sa kolena na koleno, međutim, sada je sve više popularno da se oni razmenjuju putem interneta i društvenih mreža.
U to ime mi vam donosimo recept iz Unine kuhinje, ne sumnjamo da će vam se dopasti.
Umutiti brašno, vodu, kvasac i šećer, pa dodati so. Mutiti par minuta. Prekriti krpom i ostaviti 30-50 minuta da naraste.
Kada je testo naraslo, premesiti ga kašikom. Papir za pečenje staviti u kalup (24x13), pa sipati testo.
Peći u zagrejanoj rerni 40-50 minuta na 220 stepeni.
Uživajte u vrućem hlebu!
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.