Domaći krekeri su odlična grickalica koja ne sadrži veštačke dodatke i aditive.
Da li ste i vi među onima koji uvek moraju da imaju nešto u kući za grickanje, kako slatko, tako i slano?
Domaći krekeri sa sirom lako se prave i savršeno su uksuni i hrskavi. Uvek je bolje imati domaću varijantu grickalica, nego jeste kupovne koje su pune veštačkih dodataka.
Možete ih grickati same, uzeti nekoliko uz šolju jogurta, ili vam pak mogu poslužiti i umesto tost hleba ili dvopeka na neki sirni namaz ili paštetu.
U blender sipajte brašno, so, beli luk i parmezan, uključite i pustite da se sjedine. Zatim dodajte sir i puter, pa još jednom uključite da dobijete sitne mrvice.
Dodajte vodu da malo razredite smesu ukoliko je previše gusta. Gotovo testo izvadite iz blendera i oblikujte u valjak, umotajte u foliju i stavite u frižider da se hladi sat vremena.
U međuvremenu uključite rernu da se greje na 200 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje.
Izvadite testo iz frižidera, isecite ga na tanke kolutove i ređajte u pleh.
Ukoliko želite možete čačkalicom da ih izbodete na nekoliko mesta da dobiju šaru. Pecite 10-12 minuta.
Ostavite da se u potpunosti ohlade pre nego ih poslužite.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.