Domaći majonez: Idealan za rusku salatu, a tajna je u jednom koraku

Približava se sezona slava i praznika, a tada su na trpezi nezaobilazni recept koji u sebi sadrže majonez

30.12.2023. 12:49
  • Podeli:
shutterstock_2166298909 domaći majonez-658ffa3273aa6.webp Foto: Shutterstock

Ruska salata i mimoza su ukusne i sa kupljenim majonezom, ali domaći daje mnogo bolji šmek. Njegova priprema ume da bude pipava i zato vam donosimo najjednostavniji recept. Majonez je spreman za pet minuta, a bitno je da sastojci budu hladni i da ulje bude u zamrzivaču minimum 20 minuta.

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 200 ml ulja
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašika sirćeta
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika limunovog soka
Foto: Pixabay

Priprema:

Pre nego što krene da pravite domaći majonez, važno je da sve sastojke prvo držite u frižideru ili zamrzivaču, čak i ulje.

Ono mora da stoji u zamrzivaču minimum 20 minuta pre pripreme domaćeg majoneza. Kada se ohladili sve sastojke, stavite ih u posudu u kojoj ćete blendirati majonez.

Zatim stavite štapni mikser na dno i bez pomeranje blendajte nekih 5 sekundi. Zatim pomerajte štapni mikser gore-dole i blendirajte oko 25 sekundi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()