Domaći pileći giros iz bakine kuhinje: Recept sa kojim ne možete da pogrešite

Piletinu na ovaj način sigurno niste probali do sada

05.09.2023. 10:16
  • Podeli:
Bakina kuhinja, giros-64f6de8270507.webp Foto: Bakina kuhinja

Danas vam iz bakine kuhinje donosimo piletinu spremljenu na poseban način.

U pitanju je giros na krompiru koji ćete obožavati.

Potrebno je:

  • 3 bataka i karabataka
  • ulje
  • začini za piletinu
  • soja sos
  • peršunov list
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Batacima izvaditi kost. 

U činiju sipati ulje, začin za piletinu, soja sos, so i sve izjednačiti. Sipati meso pa rukom dobro izjednačiti. 

U tepsiju staviti dva oljuštena krompira pa staviti na sredinu podmazane tepsije. 

Probosti štapićima za roštilj pa probosti svako meso sa jedne i druge strane i navući do kraja. Ostalo sve ređati jedno na drugo .

Možete ubaciti ispod mesa i malo krompira, sečenog kao pomfrit. 

Foto: Bakina kuhinja

Preko vrha girosa staviti foliju da ne bi izgorelo. 

Peći na 200 stepeni oko sat vremena. Seći prohlađeno.

U videu u nastavku teksta detaljnije možete pogledati kako se priprema ovaj pileći giros koji ćete obožavati.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()