Domaći posni majonez: Ukus ne zaostaje za originalnom verzijom

Pravi se za tren oka

22.03.2024. 11:30
  • Podeli:
shutterstock_2166298909 domaći majonez-658ffa3273aa6.webp Foto: Shutterstock

Možete da napravite vaš omiljeni preliv i u vreme posta, samo je potrebno da koristite malo drugačije sastojke. Dodajte kao prilog jelu i uživajte.

Potrebno je:

  • 50 ml akvafabe (tečnost iz konzerve leblebija)
  • 20 ml soka od limuna
  • 15 g senfa
  • 1/2 kašičice soli
  • 250 ml ulja
Foto: Pixabay

Priprema:

Stavite u činiju akvafabu, sok od limuna, senf i so i penasto umutite kratko mikserom. Zatim u tankom mlazu dodajte ulje, sve vreme muteći dok ne dobijete teksturu majoneza.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()