Domaći sok od nane savršen za vrele dane: Brzo se sprema i osvežava u trenu

Savršenog ukusa

04.06.2025. 13:57
  • Podeli:
shutterstock_425640994 mint đus sok limunana limunada osveženje-68401977ab5e6.webp Foto: Shutterstock

Kako već osećamo letnje temperature, pravo je vreme da se osvežimo na prirodan način. Visoke temperature nas često podsete koliko je važno unositi dovoljno tečnosti, a jedan od najlepših načina da to učinimo jeste domaći sok od nane. Ovaj napitak je lagan, osvežavajuć i ne zahteva mnogo šećera. U nastavku vam donosimo jednostavan recept za uživanje u čaši zdravlja i svežine.

Sastojci za sok od nane:

  • 1 veća šaka svežih listova nane (oko 20–30 listova)
  • 1 litar hladne vode
  • Sok od 1 limuna (ili limete)
  • 1 do 2 kašike meda ili 1 kašičica smeđeg šećera (po ukusu)
  • Par kockica leda (opciono)

Priprema soka od nane:

Operite listove nane pod mlazom hladne vode. U blender stavite listove nane, limunov sok, med (ili malo šećera) i oko 200 ml vode.

Izblendirajte sve dok ne dobijete glatku smesu. Procedite smesu kroz sito ili gazu kako bi uklonili komadiće listova.

Dodajte ostatak vode (oko 800 ml), promešajte i ostavite da se hladi u frižideru barem 30 minuta.

Servirajte hladno, uz led i listić nane za dekoraciju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()