Baš dobra pita, hrskava, a preukusna
Danas vam iz kuhinje baka Jelene Petrović donosimo recept za najbolju pitu sa mesom i sirom koju ste ikad probali.
Savršena kombinacija hrskavih kora, sočnog mesa i kremastog sira. Da li ste spremni da prihvatite ovaj izazov i spremite pitu?
Ovaj recept za pitu sa mesom i sirom će oduševiti i one koji nisu ljubitelji pita.
Na ulju ili masti propržiti seckan crni luk, pa ubaciti mleveno meso i upržiti. Dodati suvi začin i mleveni biber dok se meso dinsta.
U činiju razbiti jaja, dodati jogurt, sir, ulje i prašak za pecivo i izmešati dobro.
U tepsiju staviti jednu koru i nju premažite uljem, pa onda umočite tri kore u nadev sira, pa poređajte u tepsiju jednu do druge.
Zatim na stolu raširite jednu koru, premažite je uljem, a onda na nju stavite još 2 kore koje ćete premazati nadevom sa sirom, a na poslednju dodajte i fil od mesa, savijte ivice i uvijte sve u rolnicu. Tu rolnicu stavite u tepsiju, preko prvih kora. Napravite još tri takve rolnice.
Kada poređate rolnice, premažite ih nadevom od sira, pa stavite koru preko. I nju premažite, pa dodajte još jednu koru.
Peći na 200 stepeni u zagrejanoj rerni oko 50 minuta. Služiti uz šolju kiselog mleka ili jogurta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.