Slasan obrok držaće vas dugo sitim
Kačamak je tradicionalno jelo koje se pravi u domovima širom Srbije, a mi vam donosimo originalni recept.
Vodu sipajte u lonac i stavite na šporet. Uključite ringlu na najjače. Kada voda provri, dodajte so, pa smanjite vatru i sipajte brašno, uz neprestano mešanje. Kuvajte kačamak dok vam drvena kašika, povučena kroz kačamak, ne ostavi trag po šerpi. U drugoj šerpici istopite kašiku svinjske masti i vrelu sipajte preko kačamaka. Sve dobro izmešajte pa sipajte u tanjir. Na kraju, preko kačamaka izrendajte sir.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.