Kao idealni prilog uz ovaj doručak možete poslužiti jorugt
Dosta vam je sendviča, jaja i peciva za doručak?
Onda imamo predlog koji je savršen za sve ukućane, pritom vam priprema strate od šunke i sira neće oduzeti mnogo vremena.
Podseća na picu a spoj je savršenih ukusa koji nas razbuđuju i sigurno će vam izmamiti osmeh na lice.
Predstavljamo recept za stratu od šunke i sira
Vatrostalnu posudu premažite puterom i zagrejte rernu na 180 stepeni.
Uzmite kriške hleba i isečite ih na kockice veličine zalogaja. Rasporedite polovinu kockica hleba ravnomerno po dnu namazanog pleha.
Na hleb rasporedite polovinu količine isečene šunke i polovinu količine isečenog sira. Možete koristiti jedan sloj ili rasporediti šunku i sir na nekoliko slojeva, po želji.
U činiji razmutite jaja i mleko. Dodajte senf, so, biber i sveže seckani peršun. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine.
Prelite polovinu smese od jaja i mleka preko slojeva hleba, šunke i sira.
Ponovite postupak sa preostalim kriškama hleba, šunkom, sirom i smesom od jaja i mleka. Ostavite stratu da odstoji nekoliko minuta kako bi hleb upio tečnost.
Stavite pleh u prethodno zagrejanu rernu i pecite stratu oko 30-35 minuta, ili dok ne postane zlatno smeđa i jaja se ne stegnu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.