Priprema se brže od klasičnog
Gulaš predstavlja tradicionalno jelo, a svaka domaćica koja ga je nekada spremila zna da se on dugo krčka.
Bilo da ste ljubitelji klasičnog, bečkog, nemačkog ili pak vojvođanskog gulaša, sigurni smo da znate da su svi recepti odlični, a svaki gulaš na svoj način ukusan.
Predlažemo da isprobate i španski gulaš, jer se on man je kuva, s tim da Španci dodaju i papriku, kisele krastavce, kao i dimljenu kobasicu u njega.
Služite ga sa testeninom, ili pire krompirom.
Propržite u dubljoj šerpi sitno seckani luk, a kada on bude omekšao dodajte i meso koje ste prethodno isekli na kockice.
Meso propržite, posolite i pobiberite, a zatim dodajte i paradajz pire. Sve promešajte, a zatim sipajte bujon i paradajz pelat.
Promešajte, smanjite vatru i poklopite, a zatim kuvajte nekih sat vremena.
Desetak minuta pred kraj kuvanja, dodajte sitno seckanu papriku i kisele krastavce, promešajte i dodajte seckanu dimljenu kobasicu.
Dodajte seckanu mirođiju u gotovo jelo i služite ga.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.