Džem od kajsija bez konzervansa, pasterizacije i šećera: Najzdravija domaća zimnica bez kvarenja

Omiljeni džem mnogih

05.07.2024. 10:17
  • Podeli:
džem od kajsija, bakina kuhinja 2-6687a98729856.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo recept za džem od kajsija bez konzervansa pasterizacije i šećera.

Potrebno je:

  • 5 kgr kajsija
  • 2-3 vanilin šećera
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Kajsije dobro oprati i očistiti , izvaditi koščice. Staviti u šerpu pa na tihu vatru da provri. Rernu uključiti na 230 stepeni C pa kad se ugreje staviti šerpu u rernu. Kuvati uz povremeno mešanje oko 2,5-3 sata da se zgusne.

Po želji može se izblendati ili ostaviti da ostane poneki komadić i dodati 2-3 vanilin šećera. Plastične tegle dobro oprati pa kad se prohladi sipati u tegle ne do vrha ostaviti 2 cm i zatvoriti.

Ostaviti da se ohladi pa spakovati u zamrzivač. Pri otvaranju tegle držati u frižideru do upotrebe

Foto: Bakina kuhinja

Napomena:

U džem se može staviti šećer po želji, ja kuvam bez šećera, ali kajsije moraju biti baš gnile i slatke.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()