Svaki put kada želite nešto ukusno i egzotično, potražite recept u turskoj kuhinji.
Iako nam je turska kuhinja veoma bliska, ovakav način spremanja piletine niste videli do sada.
Potrebno:
- 1 celo pile
- 3-4 čena belog luka
- 2 kašike meda
- soja sos
- kašika senfa
- kašika paradajz pirea
- suva začinska paparika
- korijander
- so i biber
- maslac i maslinovo ulje
Priprema:
Pile dobro usolite i pobiberite, a zatim ga isecite preko sredine. Zapecite ga u tiganju s jedne i s druge strane dok ne dobije zlatnu boju.
Prebacite pile u vatrostalnu činiju, a onda ga premažite kombinacijom meda i začina. Pokrijte folijom i pecite u rerni oko 45 minuta.
U tiganju izdinstajte luk i žutu papriku sitno seckanu. Dodajte kuvan krompir i začine, ako i peršun. Poslužite uz pečeno pile i uživajte!
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.