Engleski doručak koji će vam dati energije i odličnu dozu proteina: Ako ste na režimu za mršavljenje - preskočite

Uz ovaj doručak idealno je da poslužite jogurt

13.06.2024. 07:15
  • Podeli:
engleski doručak, jaja pixabay-66698a66c14fb.webp Foto: Pixabay

Engleski doručak je poznat u celom svetu. Oni koji su ga probali, tvrde da je jedan od obroka koji su ih najbolje zasitili. 

To ni ne čudi, s obzirom na to da je procena da pravi, bogati britanski doruča ima čak 400 kalorija. Ipak, sa tih 400 kalorija, on ima i oko 40 grama proteina.

Dakle, ako hoćete da smršate – preskočite ga, ali ako želite da unesete što više proteina, a pritom vas kalorijski zbir ne brine: ovo je savršen doručak za vas.

Sastojci za obrok za dve osobe:

  • 2-4 svinjske kobasice
  • 2-4 komadića slanine
  • 1-2 jaja
  • 1-2 paradajza isečena na četvrtine
  • 1-2 pečurke, narezane
  • 1-2 pržena tosta
  • pasulj iz konzerve

Priprema:

Zagrejte rernu na oko 200°C i podmažite posudu za pečenje. Stavite kobasice i pasulj u posudu za pečenje i pecite 15-20 minuta dok ne budu potpuno gotove.

Za to vreme u tiganju na srednjoj vatri pržite slaninu dok ne postane hrskava. Ispržite jaja na oko u istom tiganju kao i slaninu, prevrćući dok ne budu ispečena po vašem ukusu.

U posebnom tiganju propržite paradajz, pečurke i tost. Sve sjedinite, poslužite i uživajte!

Uz ovaj doručak idealno je da poslužite jogurt, koji će biti osveženje, a obrok obogatiti i dodatnom dozom proteina.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()