Fantazija od gulaša po bakinom receptu: Ručak za celu porodicu

Olizaćete tanjir koliko je dobar

27.01.2025. 09:05
  • Podeli:
gulaš bakina kuhinja 1-679739ddaf3e9.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo recept za jedno od najomiljenijih jela sa ovih prostora - gulaš.

Potrebno je:

  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 2 paprike sveže ili smrznute
  • 2 paradajza ili 50 ml kuvanog
  • 500 gr pileće džigerice
  • 2 kašike brašna
  • ml paprika
  • ml biber
  • suvi začin
  • prilog
  • kuvani široki rezanci
  • kašika masti

Priprema:

Džigericu oprati pa naliti mlekom i ostaviti 30 minuta. Zatim dobro isprati. Na masti proprženen luk, papriku i šargarepu na kockice. Kad omekne ubaciti u izdinstati luk, pa dodati malo vode. Dinstati oko 20 minuta, pa dodati paradajz na kockice ili kuvani.

Ubaciti kasnije začin, biber i papriku u brašno sa malo vode pa izjednačiti žicom.

Sve sipati u džigerice i doliti još vode da bude ređe gusto. Posoliti.

U tanjir servirati kuvane rezance, pa odozgo gilaš. Uživajte u svakom zalogaju!

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()