Fine penaste kiflice sa kiselim mlekom i sirom: Oduševićete se kada ih probate

Samo pratite video recept i nema greške

Autor: Web UNA TV
07.12.2024. 18:14
  • Podeli:
bakine kiflice-67548078cab2e.webp Foto: Bakina kuhinja

Vreme je da otkrijete tajnu bakinih kiflica. Ovaj tradicionalni recept za kiflice sa sirom i kiselim mlekom prenosi se s kolena na koleno. 

Mekane, mirisne i neodoljivo ukusne, ove kiflice će vas vratiti u detinjstvo.

Potrebno je:

  • 600 g brašna
  • 30 g kvasca
  • susam i semenkice
  • 1 kašika šećera
  • so
  • 3 jaja
  • 200 g sira
  • 50 g ulja
  • 1 kiselo mleko

Priprema:

Kvasac rastvoriti u malo mleka i dodati šećer. Kad se istopi dodati dva jaja i malo izmutiti žicom. Dodati zatim ulje, brašno i so. 

Sve dobro izmešati i dodavati brašno, umesiti glatko i mekše testo. Testo staviti u činiju i pokriti i ostaviti da naraste na toplom. Premesiti i razvući na debljinu od oko pola centimetra u pravougainik. 

Seći testo na kvadrate, a onda svaki od kvadrata iseći na trakice, s tim što gornji deo za oko prst ne treba da isečene. Na taj neisečeni deo stavite fil od sira i kiselog mleka. 

Uvaljajte u kiflice i poređajte u pleh u koji ste prethodno stavili papir za pečenje. 

Svaku kiflicu premazati žumancetom i posuti semenkama. Ostaviti da testo naraste i pecite na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni. Peći 30 minuta. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()