Samo pratite video recept i nema greške
Vreme je da otkrijete tajnu bakinih kiflica. Ovaj tradicionalni recept za kiflice sa sirom i kiselim mlekom prenosi se s kolena na koleno.
Mekane, mirisne i neodoljivo ukusne, ove kiflice će vas vratiti u detinjstvo.
Kvasac rastvoriti u malo mleka i dodati šećer. Kad se istopi dodati dva jaja i malo izmutiti žicom. Dodati zatim ulje, brašno i so.
Sve dobro izmešati i dodavati brašno, umesiti glatko i mekše testo. Testo staviti u činiju i pokriti i ostaviti da naraste na toplom. Premesiti i razvući na debljinu od oko pola centimetra u pravougainik.
Seći testo na kvadrate, a onda svaki od kvadrata iseći na trakice, s tim što gornji deo za oko prst ne treba da isečene. Na taj neisečeni deo stavite fil od sira i kiselog mleka.
Uvaljajte u kiflice i poređajte u pleh u koji ste prethodno stavili papir za pečenje.
Svaku kiflicu premazati žumancetom i posuti semenkama. Ostaviti da testo naraste i pecite na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni. Peći 30 minuta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.