Francuski hleb na bakin način: Mirisan i ukusan, bolji nego iz bilo koje pekare

Idealan uz svaki obrok i za svaku priliku

19.01.2024. 10:17
  • Podeli:
francuski hleb, bakina kuhinja-65aa3bdf71023.webp Foto: Bakina kuhinja

Ovo nije original francuski hleb, ali je isto tako sladak i dobar, bolji nego iz bilo koje pekare.

Potrebno je:

  • 1 kg brašna (T.1100)
  • 30 gr svežeg kvasca
  • 1 kašičica čećera
  • 550 ml mlake vode
  • so
  • 1 kašičica ravna soli
  • 3 kašike maslinovog ulja

 

Priprema:

U malo tople vode izmrviti kvasac dodati šećer i promešati. Ostaviti da zapeni. Sipati u vanglu brašno, vodu i kvasac. Izmešati, dodati ulje i so, pa dobro rukama obraditi.

Ostaviti da odmara 30 minuta. Istresti na sto, malo razmesiti, pa izdvojiti po 300 gr loptice i rikom oblikovati. Pokriti da odmore šest minuta. 

Foto: Bakina kuhinja

Razvijati svaku lopticu nadugačko veličine pleha rerne. Pleh obložiti pek papirom. Uvijati testo u tanke rolnice i ređati u pleh, savijati papir da se rolnice ne dodiruju. 

Oštrim nožem koso malo zaseći na tri mesta. Pokriti da odmaraju 10 minuta, pa peći na 220 stepeni C, smanjiti na 200 stepeni  i peći 45 minuta da budu reš.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()