Francuski krompir zapečen u rerni

Još jedan način za pripremu ukusnog i jednostavnog jela od krompira

23.04.2023. 08:34
  • Podeli:
Krompir-6442a0ed109c9.webp Foto: Pixabay

Volimo krompir na sto načina, a sigurni smo da do sada niste isprobali francuski krompir. Sprema se jednostavno i brzo, pa može postati omiljena večera za vas i vaše ukućane.

Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka za ovo slasno jelo, a većinu već imate kod kuće. Samo složite, ubacite u rernu i čekate da se primamljiv miris raširi iz kuhinje.

Sastojci:
  • 500-700 g krompira
  • 4 kuvana jaja
  • šunka
  • 1 kisela pavlaka
  • 1 jaje
Priprema:

Skuvajte krompir i čim se ohladi narežite ga na krugove. Tako iseckajte i kuvana jaja.

Nauljite pleh za pečenje, prekrijte ga kriškama krompira, pa dodajte sloj jaja, sloj šunke i na kraju još jedan sloj krompira.

Na kraju sve prelijte mešavinom kisele pavlake, jednog razmućenog jaja i malo soli.

Pecite na 200°C oko 35 minuta ili sve dok korica ne požuti.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()