Generacije su odgajane na ovom jelu, a sada ga se retko ko seti: Da li ste probali cicvaru?

Donosimo vam originalan recept tradicionalnog srpskog jela

24.02.2024. 14:47
  • Podeli:
shutterstock_1536238775 kačamak, kukuruz, cicvara, sir, jelo, srpsko jelo, hrana-65d9f246d3ec6.webp Foto: Shutterstock

Okrepiće vam dušu i telo, a neće dosaditi ni posle 1000 pravljenja.

Potrebno je:

  • 300-400 g sira ili kajmaka
  • 8 kašika kukuruznog brašna
  • 2 dl vode
  • 2 dl mleka
  • 1 kašika masti nerastopljene (ako se koristi kajmak, ne treba)
  • 1 kašičica soli

Priprema:

Mleko, vodu i mast stavite da prokuvaju, dodajte sir, posolite i izmešajte. Kada ponovo prokuva, smanjite temperaturu, sipajte kukuruzno brašno i neprekidno mešajte da polako krčka desetak minuta. Kad se po dnu posude uhvati kao da je malo zagorela, gotova je. Poslužite uz kiselu pavlaku, jogurt ili kiselo mleko, a može i salata po želji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()